13 Kasım 2012 Salı

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ

 "Milli ekonominin temeli tarımdır. Bunun içindir ki tarımda kalkınmaya büyük önem vermeliyiz. Köylere kadar yayılacak programlı ve pratik çalışmalar bu amaca ulaşmayı kolaylaştıracaktır. Fakat bu hayati işi isabetle amaca ulaştırabilmek için, ilk önce ciddi etütlere dayalı bir tarım siyaseti uygulamak ve onun içinde her köylünün ve bütün vatandaşların kolayca kavrayabileceği ve severek uygulayabileceği bir tarım rejimin kurmak lazımdır"   





                          
 "Yeşili görmeyen gözler renk zevkinden mahrumdur. Burasını öyle ağaçlandırınız ki kör bir insan dahi yeşillikler arasında olduğunu fark etsin" 
 
Ata'mızın bu hayat görüşünden, bu düşüncelerinden,bu hayallerinden yola çıkarak  bozkır ortasında Atatürk Orman Çiftliği kuruldu.  Amaç, Ankara halkının rahatlıkla gezebileceği, nefes alacağı, yaz, kış yeşil kalabilecek bir cennet, bir doğa güzelliği yaratma arzusu ve özlemiydi. Gerçekleşti. Nasıl mı gerçekleşti? İşte en ilginci de burada. Yıl 1925. Seçilecek yerin özellikleri şöyle tarif ediliyor; şu konuşmalar geçiyor. Etkilenmemek mümkün değil. 
                          
 Uzmanlar:"Çiftlik yeri için öyle uzun boylu dolaşmaya ve Ankara'nın çevresinde başka doğal özellikler araştırmaya gerek görmemiştik. Sebepte basitti. Kıraç bir bozkırın ortasında bir orta çağ şehri. Ağaç yok, Su yok, hiç bir şey yok. Böyle bir noktada hazırlanmış ve uygun koşullar taşıyan yerler nasıl bulunabilir ". 
''Buranın bir çiftlik kurulması için gerekli olan niteliklerin hiç birini taşımadığını, bataklık, çorak, fakir bir yer olduğu hakkındaki ortak kanaatimizi söyledik. Atatürk'ün bize cevabı şu olmuştur. "
 "İste istediğim yer böyle olmalıdır. Ankara'nın kenarında hem batak, hem çorak hem de fena bir yer. Burayı biz ıslah etmezsek kim gelip ıslah edecektir?
Atatürk, tarım uzmanlarından en iyi toprak değil, en kötü toprak raporunu alabilmek için faydalanmıştı!! İlginç değil mi? Bakanlık uzmanlarından Schmit, Orman Çiftliği arazisinde tarım imkanları hakkında verdiği raporda “Bu öyle bir teşebbüstür ki, elverişsiz toprak ve iklim koşulları altında burada ya sabır tükenir, yahut ta para” demiştir. Uzmanların bu olumsuz görüşleri, O' nun Ankara'da bir çiftlik kurma konusundaki azmini azaltmamış tam tersine arttırmıştır. Bugün gelinen noktada ise; Atatürk, Ankara'nın Başkent oluşunu affedilmez bir hata sayan insanlara yepyeni bir mucize göstermiş ve aynı zamanda hem Türkiye tarımına modern bir çiftliğin örnek yöntemlerini hediye etmiş, hem de bazı durumlarda iklimin dahi gerçekleşmesini mümkün görmediği girişimlerin de gerçekleştirilebileceğini kanıtlamak gibi çok önemli bir teşebbüste bulunmuştu.

Atatürk Orman Çiftliğinde Neler Yetişiyor? Neler Var ? Nasıl  Temin Edebiliriz?               





Şuanda içinde;  Atatürk Evi, Piknik Alanı, Gazi Orman Çiftliği Parkı ve AOÇ Müze ve Sergi Salonu mevcuttur. AOÇ'de neler üretiliyor? derseniz, liste çok kabarık ve lezzetli. Süt, Yoğurt, Süzme Yoğurt, Köy Yoğurdu, Dondurmalar, Keçi sütü, Keçi peyniri, Keçi Yoğurdu, Keçi süzme yoğurdu, Keçi yağı, keçi dondurması, Ayran ve Kefir, her çeşit peynir, tereyağı, ünlü sarı etiketi ve logosuyla Ankara Balı, Meyve Suları, Salça ve sirke, çeşitli turşular, Doğal Mineralli Elmacık suyu, Şaraplar ve daha neler neler..http://www.aoc.gov.tr/userfiles/Katalog.pdf 

 
  
                                                                                 
nereden ?nasıl alırım? diyorsanız; hemen arayın derim.
İstanbul'da Berk Organik, Acıbadem, 0216 340 84 51
Danışma Numaraları 08003141029

Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili son gelişmeler..

 
 
Özellikle son siteden uydu fotoğraflarına bakacak olursanız, onlarca dönümlük alanın afet yaşamış gibi sıyrıldığı, 60 yıllık ağaçların tamamının kesildiği, alanda tek bir yeşil bitkinin bile kalmadığı görülüyor. Ayrıca, Başbakanlık binasını AKP Genel Merkezi’ne ve Eskişehir Yolu’na bağlamak için yollar açıldığı da dikkat çekiyor. 3,000 ağacın kesildi belirtildi.
 
Zaman ne yazık ki cehaleti geri getirdi. Yapılan doğrular; yanlışlarla birkaç günde; verilen emekler,yapılan çalışmalar birkaç günde yokedilebiliyor. Çocuklarımız gün gelecek; ayaklarını bir kez olsun toprağa basamadan ''yaşadık'' diyecekler..aslında hiç yaşamadan..
Bu katliam ve diğer katliamlar durdurulmalıdır. Dünyanın, ülkemizin verdiği alarm seslerine artık iyice geç olmadan kulak kabartmak gerekir.



 
 
 
 




 


2 yorum:

Adsız dedi ki...

AOÇ ürünlerini artık İstanbul’da da bulabilirsiniz. AOÇ’nin süt ve dondurmasıyla İstanbul’da hasret giderin.AOÇ ürün listesi bayağı genişledi.Balın dışında artık keçi ve inek sütlerinden yapılmış peynirler,domates suyu,nar ekşisi, yoğurtlar ve tereyağı var. Salça, turşu, sirke ve litrelik şişelerde halis meyve suları da var.AOÇ İstanbul iletişim:0216 567 3836 www.aocistanbul.com

Unknown dedi ki...

Gönderdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
İstanbul çok büyük ve sağlıklı ürünlere de ulaşmak isteyenler de çok sayıda..